GETUIGENISSEN

Van Hindoeïsme naar Christendom

Hallo allemaal, Ik ben Radha en ik wil jullie graag vertellen wat Jezus in mijn leven heeft gedaan. Ik ben opgevoed met het Hindoe geloof en ik was ook belijdend Hindoe. Mijn vader overleed toen ik 4 jaar oud was en mijn moeder besloot toen om vanuit India te emigreren naar Nederland samen met mijn tweelingbroer en mij. In Nederland heeft mijn moeder ervoor gezorgd dat wij onze opleidingen met succes af konden maken en zorgde ze ervoor dat we ons land en herkomst nooit zouden vergeten. Ze bracht ons vaak naar India. Hierdoor heb ik veel van het Hindoe geloof meegekregen.

Ik groeide op in een Westerse samenleving waarbij tieners al vanaf hun 15de uit mochten gaan en waarbij het normaal was om vriendjes te hebben. Ik liep zwaar “achter” vanwege de normen en waarden die ik van thuis had mee gekregen. Ik begon erg gefrustreerd te raken omdat ik ook graag wilde meedoen met wat de jongeren om mij heen deden. Ik begon toen stiekem dingen te doen omdat ik niet begreep waarom mijn leven zo streng was en de rest van mijn omgeving al deze dingen mochten doen. Ik voelde een enorme leegte en dacht dat deze vrijheid mij gelukkig zou maken.

Ik heb deze levensstijl gehad totdat ik op mijn achttiende naar India ging. Ik zag daar dat de jongeren helemaal niet bezig waren met hetgeen waarmee ik bezig was. Ik voelde me een dikke zondaar vergeleken met hun en besloot dat wanneer ik terug naar Nederland zou komen, ik dan zou gaan veranderen. Ik besloot om mijn moeder te helpen en mijn best op school te doen. Toch was er nog steeds deze leegte en ik leefde nog steeds met een enorm schaamtegevoel. Ik probeerde te veranderen, maar iedere keer kwam ik erachter dat ik een masker voor mijn gezicht hield. In mijn hart waren er nog zoveel dingen waar ik aan vast zat en ik niet van los kon breken. Ik ervoer van tijd tot tijd een depressie en had totaal geen waarde voor mezelf. Ik deed mezelf zo vaak anders voor dan wie ik werkelijkheid was en voelde me hierdoor erg eenzaam. Ik probeerde zelfs mijn zonden te belijden aan vriendinnen, maar deze zeiden dat het gewoon de normaalste dingen waren. Ik verdiepte me ook meer en meer in het Hindoeïsme. Ik wilde alles weten over Sai Baba omdat ik zo graag los wou komen van de schaamte en de schande. Ik dacht dat wanneer ik me meer zou verdiepen in de Hindoe religie, ik een beter mens zou worden. Maar dit gebeurde niet.

Rond mijn 21ste werd ik uitgenodigd om naar de kerk te komen. Ik ben toen ook geweest omdat het hindoeïsme ook zegt dat er meerdere wegen naar God leiden. Ik geloofde dit en ging daarom ook naar de kerk. Ik zag daar mensen bidden en dat ze een sterk geloof hadden in Jezus. Ze vertelden dat Jezus de weg de waarheid en het leven is en dat niemand tot God kon komen dan door Jezus alleen. Ik vond dit nogal erg dat ze zoiets konden zeggen. Ik voelde me best aangevallen op mijn eigen geloof, maar ik wist ook dat de zekerheid die zij hadden over Jezus, ik niet had over mijn hindoegoden. Ik kon geen een reden benoemen waarom mijn hindoe geloof de waarheid was. Ik ging dus ook het hindoeïsme verder bestuderen en kwam weer tot dezelfde conclusie dat er meerdere wegen naar God waren, waaronder ook het Hindoeïsme.

Ik bleef toch komen naar de kerk en ik bad toen een keer tot God en ik zei: “God als U echt de waarheid bent wilt U mij dit dan laten zien”. Ik hoorde die dag een preek en deze prediker was zo vol van God dat ik niet anders kon doen dan Jezus een kans te geven in mijn leven. Ik heb vergeving gevraagd voor mijn zonden en Jezus in mijn hart gevraagd als mijn persoonlijke Redder en Verlosser. Dit zou de enige manier zijn om erachter te komen of Hij ook echt de waarheid is. Die dag ervaarde ik een enorme blijdschap en voor het eerst in mijn leven voelde ik me een goed mens en een nieuw mens.

Ik begon daarna erg te veranderen en begon voor het eerst God in mijn leven te ervaren. Het is zo geweldig om Hem te leren kennen en Hij is degene die mij bevrijd heeft van al deze gebondenheden zoals depressie en eenzaamheid. Mijn omgeving was erg verbaasd over hetgeen wat er met mij gebeurd was. Ik was niet alleen blij omdat mijn zonden weggewassen waren maar ook veranderd doordat ik niet langer meer vast zat aan mijn zonden. De Bijbel zegt ook dat het oude voorbij is gegaan en zie het nieuwe is gekomen. Dit is iets wat ik in mijn leven heb gezien.

Jezus heeft mij echt laten zien dat Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is en dat er niemand tot de Vader kan komen dan door Hem alleen.