GETUIGENISSEN

Jezus nam de druk van het leven weg

Mijn naam is Shudesca en ik wil je graag vertellen wat God in mijn leven heeft gedaan. Als jong meisje groeide ik op in een vrij normaal gezin en ik zag mijn ouders dagelijks. Mijn vader en moeder leefden echter gescheiden van elkaar; de reden hiervoor werd op een latere leeftijd duidelijk. Ik was namelijk een kind die buitenechtelijk was, mijn vader had kortstondig een relatie gehad met mijn moeder en ik ben uit die relatie geboren. Dit bracht aardig wat problemen in mijn leven.

In het begin merkte ik heel weinig hiervan omdat ik toch iedere dag bij mijn vader was. Maar vanaf mijn 7de verjaardag begonnen dingen mij op te vallen. Ik begreep bijvoorbeeld niet waarom mijn zus en mijn nichtjes die van dezelfde leeftijd waren als ik wel leuke dingen deden met de familie en ik nooit werd gevraagd. Ik ervaarde al op een jonge leeftijd eenzaamheid en verdriet.

Ik groeide verder op en vond het heel leuk om te studeren. Van jongs af aan wist ik precies wat ik wilde. Ik wilde een goede opleiding afmaken, een eigen bedrijf, een mooie huis. Het was heel belangrijk voor mij om te laten zien dat ik het kon, dus besteedde ik een groot gedeelte van mijn tijd aan mijn studie. Ik dacht dat ik pas van mijn leven kon genieten als ik klaar was met mijn studie.

Van huis uit ben ik Katholiek opgevoed. Persoonlijk ervaarde ik God niet in de Katholieke kerk dus ging ik op zoek naar een andere manier om God te ervaren. Voor twee jaar lang kreeg ik Bijbelstudies van Jehova’s getuigen. Ook ging ik voor anderhalve jaar naar de kerk van Zevendedags Adventisten. Maar nog steeds ervaarde ik geen relatie met God. Op mijn 19de nam ik de beslissing om naar Nederland te gaan om te studeren. Voordat ik naar Nederland kwam ging ik iedere zaterdag met mijn vader naar de Katholieke kerk. Ondanks dat ik God daar niet ervaarde dacht ik, beter is iets dan niets dus wilde ik dat ook blijven doen. Toch heb ik toen ik naar Nederland kwam voor mijn studie gekozen en ging ik bijna nooit naar de kerk. Maar ieder jaar had ik op mijn verlanglijstje God beter te leren kennen maar er kwam nooit iets van terecht tot het moment dat mijn lichaam mij in de steek liet.

Op een gegeven moment kreeg ik na een lange periode van tentamens een burn-out. Ik had bijna iedere dag pijn in mijn armen en in de buurt van mijn hart. Verder had ik vaak krampen in mijn hoofd. Ik kon mij niet concentreren op mijn studie. In die tijd heb ik veel onderzoeken gedaan via mijn huisarts, maar zij konden niks ontdekken waarom ik continue hiervan last had. Doordat ik soms in de avond wakker werd van de pijn en de steken in de buurt van mijn hart werd ik een beetje angstig. Hierdoor kreeg ik ook last van hyperventilatie.

Ik begon over mijn leven na te denken en ik het vond het heel leeg. Ik was bang om te sterven omdat ik wist dat ik niet leefde zoals God dat verlangt en dat ik al die tijd God de rug toe had gekeerd. Op dat moment riep ik uit tot God. Een tijdje daarna kwam ik een christen tegen die mij vertelde over bekering en dat je daardoor een zekerheid kon krijgen dat wanneer je komt te sterven je naar de hemel zou gaan. Ik werd uitgenodigd voor een dienst. En ik kan je vertellen dat sinds ik Jezus heb aangenomen als mijn Redder en Verlosser mijn leven compleet veranderd is.

God heeft de leegte, pijn en verdriet weggenomen. Sinds dat moment ervaar ik een rust en een blijdschap die ik daarvoor niet had.